Kurzy vaření

Prostě kynuté nejen pro začátečníky
13. 4. 2024 12:30

Jediný kurz lahodného kynutého pečiva bez lepku, který tento rok pořádáme.
Naučíte se těsto na housky a rohlíky, pizzu, tmavý chléb, jemné koláče a loupáky. Prozradíme Vám spoustu dalších využití univerzálních těst pro každou příležitost.
Kurz je vhodný jak pro ty, co s bezlepkovou dietou teprve začínají, tak i pro pokročilé, kteří již mají nějaké zkušenosti.
Individuální přístup, kdy si každý účastník odnáší spoustu rad, zkušeností a hlavně svůj chlebík a krabicí pečiva domů.
NZM Praha

Letem bezlepkovým světem
18. 5. 2024 12:30

Fish and Chips - kousky bílé ryby v nadýchaném speciálním těstíčku s mátovým hráškem, hranolky
Pinsa romagna - lehčí a křupavější verze pizzy podávané v malých obdélnících, možno i plněná varianta
Lahmacun - turecká verze pizzy
Tyrolský Germ knodl s povidly a vanilkovou omáčkou jako sladká tečka.
Vše bez lepku, laktózy, vajec
NZM Praha

Nová online kuchařka

Nová online kuchařka Pečení na pátek i na svátek aneb Co mám vlastně péct? Otázka, kterou si klade snad každý z nás, když se blíží víkend a rodina a naši blízcí se dožadují něčeho dobrého k sobotnímu odpoledni či nedělní snídani. Situace se zhoršuje, pokud je některý člen z rodiny celiak nebo alergik na obiloviny či mléko, vejce atd.. Stejné je to i u nás doma, a tak se o zásobu svých nejen víkendových receptů ráda tímto ebookem podělím. Najdete zde běžné „plechovky“, bábovky, kynuté buchty, sušenky, drobné slanosti, ale i dobré pečivo, které většina z nás připravuje právě pro své blízké o víkendu, kdy je trochu více času. Celkem jsem pro Vás připravila 63 receptů, tak můžete každý víkend v roce vyzkoušet minimálně jeden. Většina receptů je určena nejen pro bezlepkáře, ale i pro sdružené intolerance či alergie – laktóza, mléko nebo i vejce, tak, aby si ten svůj recept našel opravdu každý. K použití e-booku mám pro Vás pouze dvě rady: Dodržujte prosím druhy použitých mouk či moučných směsí a dbejte na rozmary své domácí trouby…. Každá totiž peče trochu jinak. Doufám, že se Vám bude e-book líbit a že všechny recepty zařadíte mezi ty své RODINNÉ.
Sladké Mámení

Kynuté, sladké, nejen bezlepkové

Pro velký úspěch jsme tu s Vandou zas a s námi v pořadí již druhý, tentokrát sladký a kynutý online kurz samozřejmě NEJEN BEZ LEPKU, který opět zvládnete s námi, ale doma ve Vaší kuchyni. Provedeme Vás krok za krokem recepty na klasická i netradiční kynutá sladká těsta. Naučíte se skvělé české buchty, těsto na mazanec či vánočku, koláče tlačené i svatební, skořicové šneky, plněné rohlíčky či koláč na plech. Jako bonus si můžete zvolit další recepty na tradiční frgále nebo si stáhnout mojí úplně zbrusu novou kuchařku s 63 recepty na pečení sladkých i slaných dobrot. A já se na Vás za to těším a slibuji, že Vám budu pomocnou rukou samozřejmě i dále na sociálních sítích či e-mailu. Tak do toho!
Sladké Mámení

Radka Vrzalová & Vanda Pálková

V této zvláštní době jsme pro Vás připravily s Vandou ze Sladkého mámení nově on-line kurzy bezlepkového pečení, které zvládnete v bezpečí Vaší kuchyně. Je jen na Vás jestli si mě budete chtít pustit domů… A já se na Vás za to těším a slibuji, že se Vám budu věnovat krok za krokem – v pečení bez lepku, mléka a vajíček. A budu Vám samozřejmě k dispozici i dále na sociálních sítích či e-mailu. Moc se na Vás těšíme!
Sladké Mámení

Omládkové pečení
24. 9. 2023

Bez lepku, bez mléka a třeba i bez vajec... Naučíme se zakládat omládek, zpracovat sladké kynuté i slané kynutě těsto na nadýchané rozmarýnové bagety a lískooříškové šneky, povidlák a pikantní rohlíčky
NZM Praha

Španělské delikatesy bez lepku
14. 10. 2023

Kurz plný španělských dobrot bez lepku a bez mléka.
Připravíme si bramborovou tortillu, pravou španělskou Paellu, které nelze odolat, a churos s čokoládovou omáčkou.
NZM Praha

Bezlepkově po Asii
29.4.2023

Naučíme se tažený vietnamský vývar s rýžovými nudlemi,kořením a masem Pho Bo a Pho Ga, indické placky – chapati a placky plněné brambory a sýrem s indickou čočkou a smažené závitky. Kurz bezlepkově po Asii je bez lepku, laktózy nebo mléka a třeba i bez vajec.
NZM Praha

Hříšné sladkosti bez lepku
20.5.2023

Naučíme se pravé Cannoli – smažené italské sicilské plněné trubičky, extra čokoládový dortík bez mouky a linecký koláč s krémem a ovocným želé. Vše bez lepku a laktózy, případně mléka. V Národním zemědělském muzeu je možné zakoupit dárkové vouchery a vybrat si z široké nabídky dalších kurzů.
NZM Praha