Kolečka à la Bake Rolls
Radka Vrzalová

Radka Vrzalová

Kolečka à la Bake Rolls

Plechová dóza plná křupavých drobných slaných sušenek má vždycky u dětí i dospělých obrovský úspěch… mandlové krekry, z pomazánkového másla, luštěninové krekry, zelňáčky atd… to všechno je dovoleno, to všechno najdete v mých kuchařkách nebo na Facebookové stránce Radčiny kuchařky bez lepku… a můžete kombinovat a to všechno rychle zmizí, věřte mi! No a když přitom využijete i pečivo z mrazáku, vzniknou Vám božská křupavá kolečka ala Bake Rolls.

Na kurzech vždycky radím, naše dieta je finančně náročná, proto nic nevyhazujte. Pokud jste zapomněli např. zamrazit housky nebo rohlíky a druhý den už jsou tuhé, vytvořte si doma oblíbené pikantní krekry.

Ingredience

Pečivo

  • Lze využít i rozmrazené pečivo, když zrovna přijde nečekaná návštěva a Vy nemáte po ruce nic slaného a křupavého. Uvidíte, že tady budete za kuchařskou hvězdu… Domácí Bake Rolls, kam se na ně hrabou, ty kupované lepkové… Třetí den po upečení můžeme takto využít i např. Tondovy rohlíky.

Postup

  1. Ostrým nožem nakrájíme bagety na půl centimetrová kolečka a poklademe je na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Ve dvou mističkách si v každé rozmícháme olivový olej (cca 5 polévkových lžic) a přimícháme do jedné mák a do druhé třeba směs koření na pizzu, podrcený česnek bez klíčku, nadrobno nasekanou cibulku apod.).
  3. Kolečka baget jemně z každé strany potřeme olejovou směsí (část koleček pikantní směsí na pizzu, část mákem – pro děti). Vložíme do trouby a pečeme na horký vzduch nebo spíš sušíme při 120 °C cca 15–20 minut do křupava.

Tip: Zabalené v hezkém celofánovém sáčku s mašlí, můžete i darovat jako jedlou pozornost.

Další skvělé recepty