Bramborové noky s parmazánem a houbami
Radka Vrzalová

Radka Vrzalová

Bramborové noky s parmazánem a houbami

Bramborové noky neboli gnocchi si můžete uvařit jako lehkou přílohu nebo hlavní jídlo bez lepku a laktózy. Tato varianta je vylepšena parmazánem a houbami.

Ingredience (pro 4 osoby)

Těsto

  • 500 g uvařených brambor ve slupce – teplých (varný typ B, C)
  • 30 g bezlepkové mouky Schaer Mehl Farine nebo Mix It + mouka na podsypání
  • 30 g bramborového škrobu
  • 20 g jemně strouhaného parmazánu
  • 2 žloutky
  • sůl
  • hrst sušených hřibovitých hub

Postup

  1. Houby dáme do hrnečku či misky a zalijeme horkou vodou, aby byly ponořené. Uvařené brambory oloupeme a ještě teplé nastrouháme na jemné slzy. K bramborám přistrouháme parmazán, přidáme škrob, mouku, sůl a žloutky.
  2. Houby slijeme a nasekáme na drobné kousky a přidáme k bramborám a ostatním přísadám do mísy. Všechno rukou promícháme a vytvarujeme bramborové těsto. Dáme si vařit vodu se solí na knedlíky.
  3. Těsto přendáme na vál posypaný moukou, rozdělíme na dvě části. Z každé části vyválíme hada o průměru cca 3–4 cm a nasekáme nožem na špalíčky o délce cca 4–5 cm.
  4. Špalíčky těsta vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 4–5 minut (záleží na velikosti nočků). Po uvaření opatrně vyndaváme děrovanou naběračkou.

Další skvělé recepty