Housky kytičky podle Maršálka u vás měly obrovský úspěch a těsto zdatně využíváte i na rohlíky, pizzu a další slané dobroty. Já jsem do něho tentokrát propašovala trochu bílkovin, aneb zadělala jsem s pomocí jemného hrudkovitého sýra ve smetaně, ale bez laktózy. Houstičky jsou jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.								
				Ingredience
Těsto
- 400 g Schär mix B + na posypání
 - 10 g soli + 5 g kypřícího prášku bez lepku
 - 5 g cukru krupice
 - 15 g čerstvého droždí
 - 150 g jihočeského Cottage sýra bez laktózy (MADETA) + 280–300 g teplé odstáté vody
 - 30 g rozpuštěného sádla
 - kmín
 - na potření lžička rozpuštěného sádla ve 2 lžících teplé vody
 
Dále potřebujeme
- plech
 - pečící papír
 
Postup
- Mouku promícháme se solí a kypřícím práškem, uprostřed uděláme důlek, do něho vsypeme cukr a na něj rozdrobíme droždí a přidáme Cottage sýr i se smetanou z kelímku a teplou vodu. Rukou vyhněteme lesklé polotuhé těsto. Necháme v uzavřené míse 60 minut kynout (mísu s těstem můžete zavřít do nezapnuté trouby).
 - K vykynutému těstu přidáme rozpuštěný tuk a pořádně zapracujeme. Kartou nebo nožem rozdělíme těsto na lehce podsypané ploše na 8 stejných dílů. Vlhkýma rukama (můžeme si je potřít i lehce rozpuštěným sádlem) vytvarujeme 8 bulek, které necháme ještě 5 minut odpočinout na plechu s pečícím papírem. Pak je lehce přetřeme vodou se sádlem a posypeme kmínem nebo mákem.
 - Pečeme v rozpálené troubě na 240 ˚C bez zapaření cca 15–17 minut. Po upečení housky přendáme na mřížku a necháme vychladnout. Zabalené v alobalu vydrží dobré tři dny.
 
				
															
				

