Když jaro stále nepřichází a já už mám absťák po něčem zeleném, přichází na řadu tento salát. Miluju ho pro lehkou hořkost čekanky a svěží šťávu z pomeranče, která spolu s hrubozrnnou sladkou hořčicí dodá salátu skvělou chuť. A kdo rád nekřupe opražené dýně, tak tedy neví o co přichází… Jako příloha k masu, jako lehká večeře např. s proteinovým pečivem.
Ingredience
Na salát
- ½ hlávky ledového salátu
- 1 čekankový puk
- 2 střední pomeranče oloupané a nakrájené na kousky
- hrst na sucho opražených dýňových semínek
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Na zálivku
- 4 pol. lžíce olivového oleje
- 2 pol. lžíce vinného či jablečného octa
- 1 pol. lžíce agávového či jiného sirupu nebo medu
- 1 káv. vrchovatá lžička hrubozrnné hořčice (alespoň kremžskou)
- 1 káv. lžička Balsamico redukce
Postup
- V míse smícháme nakrájenou čekanku a salát, přidáme pomeranč a dýňová semínka.
- Ve šroubovatelné skleničce smícháme ingredience na zálivku, sklenici zašroubujeme a protřepeme až se vše spojí v zálivku.
- Salát dosolíme s opepříme podle chuti, promícháme se zálivkou.