Kokosové rohlíčky s meruňkami a mandlemi
Radka Vrzalová

Radka Vrzalová

Kokosové rohlíčky s meruňkami

bez lepku a mléka

Klasický český tvar, chuť orientálních cukrovinek. Přesně tak chutnají a mizí z talířů poměrně rychle…

Ingredience

Těsto

  • 100 g sušených meruněk
  • 150 g mandlového marcipánu nastrouhaného (Dr. Oetker)
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilinového cukru
  • 1 vejce
  • 50 g strouhaného kokosu + 100 g na obalení
  • 30 g bramborového škrobu
  • 70 g bezlepkové mouky (Schar, Jizerka zelená, Doves Farm červená)
  • 30 g mletých mandlí
  • 1 balíček tmavé polevy nebo čokoládu na ozdobu

Postup

  1. Sušené meruňky opereme v horké vodě (zbavíme je zbytků siřičitanů – konzervant). Po vychladnutí je spolu s marcipánem nasekáme na malé kousky. Všechny sypké ingredience – mouku, cukry, kokos smícháme v míse, přidáme vejce, marcipán a nakonec meruňky.
  2. Z těsta ukrajujeme malé kousky a na pomoučené ploše tvarujeme malé rohlíčky a obalujeme je ve strouhaném kokosu. Rohlíčky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 15 minut.
  3. Rohlíčky necháme vychladnout. Na ozdobení rozpustíme čokoládu. Oba konce rohlíčků namáčíme do čokolády a necháme ztuhnout. Můžeme namočené konce rohlíčků ještě obalit v kokosu.

Další skvělé recepty