Bezlepkové švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Radka Vrzalová

Radka Vrzalová

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Blíží se sezóna jahod a drobného ovoce, tak zkuste tyto ovocné knedlíky, jsou výborné. Děvčata z bezlepkového vaření, kde jsem je před několika lety poprvé ukazovala, prý už jiné nevaří…

Ingredience

Těsto

  • 350 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schar-Mehl)
  • 70–80 g másla
  • 0,5 l mléka
  • Špetka soli
  • 1 celé vejce

Postup

  1. Mléko svaříme se špetkou soli a máslem v hlubší pánvi (nejlépe teflonové, aby se těsto nepřipalovalo).
  2. Najednou přidáme celé množství mouky a mícháme, až vznikne hustý těstový knedlík, který se nechytá vařečky.
  3. Do vlažného (né horkého) těsta zpracujeme rukou jedno vejce.
  4. Vznikne lepivé těsto, kterým obalujeme vlhkýma rukama omyté ovoce.
    Knedlíky obalíme v bezlepkové mouce a vaříme v osolené vodě. Délka vaření závisí na druhu ovoce. Jahodové cca 5 minut, švestkové a meruňkové 7–8 minut.
  5. Knedlíky můžeme podávat se strouhaným tvarohem, cukrem, přelité máslem nebo s opraženou strouhankou. Můžete je zamrazit a následně ohřát (viz tip).

Tip: Pokud je budete ohřívat, tak nejlépe v hrnci na páře, v mikrovlnné troubě se Vám rozpadnou.

Bezlepkové jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Další skvělé recepty