Kombinaci bezlaktózového tvarohu Madeta, kokosu a matcha prášku moc ráda používám. Krásně se chuťově doplňují a výsledné bezlepkové pečivo i ozdraví – doplní o bílkoviny a minerální látky. A upéct jí můžete nejen na Zelený čtvrtek…
Ingredience
Těsto
- 4 menší vejce
- 150 g cukr krupice + 1 vanilinový cukr
- kůra z 1 BIO citrónu a šťáva z jeho ½
- 1 balení bezlaktózového polotučného tvarohu Madeta
- 50 ml řepkového oleje
- 50 ml teplé vody
- 130 g české bezlepkové mouky Eat-fit Universal
- 1 pudinkový prášek s příchutí „Jemná pistácie“
- 2 rovné pol. lžíce strouhaného kokosu
- 4 g prášku MATCHA
- 8 g kypřícího prášku a špetka soli
Dále potřebujeme
- olej na vymazání a kokos na vysypání formy
Postup
- Vejce s cukry a kůrou vyšleháme do světle žluté pěny, přilijeme olej s vodou a prošleháme, naposled přidáme do vaječné pěny tvaroh a šleháme cca 1 minutu. Zahřejeme troubu na spodní a dolní ohřev na 180 °C.
- Ve vedlejší míse si smícháme mouku s kokosem, pudinkovým práškem, matcha práškem, solí a kypřidlem. Tuto smě přidáme k vaječné pěně a krátce prošleháme.
- Vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme cca 55 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá bez drobečků. Pozor v silikonové formě zůstává střed dlouho syrový, je třeba bábovku péct delší dobu (60–65 minut) a při řádném propékání přikrýt alobalem, aby se shora nespálila.