Tvarohová pistáciová bábovka
Radka Vrzalová

Radka Vrzalová

Tvarohová pistáciová bábovka

Kombinaci bezlaktózového tvarohu Madeta, kokosu a matcha prášku moc ráda používám. Krásně se chuťově doplňují a výsledné bezlepkové pečivo i ozdraví – doplní o bílkoviny a minerální látky. A upéct jí můžete nejen na Zelený čtvrtek…

Ingredience

Těsto

  • 4 menší vejce
  • 150 g cukr krupice + 1 vanilinový cukr
  • kůra z 1 BIO citrónu a šťáva z jeho ½
  • 1 balení bezlaktózového polotučného tvarohu Madeta
  • 50 ml řepkového oleje
  • 50 ml teplé vody
  • 130 g české bezlepkové mouky Eat-fit Universal
  • 1 pudinkový prášek s příchutí „Jemná pistácie“
  • 2 rovné pol. lžíce strouhaného kokosu
  • 4 g prášku MATCHA
  • 8 g kypřícího prášku a špetka soli

Dále potřebujeme

  • olej na vymazání a kokos na vysypání formy

Postup

  1. Vejce s cukry a kůrou vyšleháme do světle žluté pěny, přilijeme olej s vodou a prošleháme, naposled přidáme do vaječné pěny tvaroh a šleháme cca 1 minutu. Zahřejeme troubu na spodní a dolní ohřev na 180 °C.
  2. Ve vedlejší míse si smícháme mouku s kokosem, pudinkovým práškem, matcha práškem, solí a kypřidlem. Tuto smě přidáme k vaječné pěně a krátce prošleháme.
  3. Vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme cca 55 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá bez drobečků. Pozor v silikonové formě zůstává střed dlouho syrový, je třeba bábovku péct delší dobu (60–65 minut) a při řádném propékání přikrýt alobalem, aby se shora nespálila.

Další skvělé recepty