Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka je plná bylinek a na přípravu skvěle využijete zbytky bezlepkového pečiva z mrazáku.

Ingredience

(pro 4 osoby)

  • kostičky ze 4 starších bezlepkových housek či rohlíků
  • 200 ml sójového nebo rýžového mléka
  • 5 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
  • 250 g libového uzeného masa
  • hrst spařených nasekaných kopřiv
  • hrst nasekaných bylinek – pažitka, popenec, petrželka
  • sůl a pepř podle chuti
  • velká špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 2 kávové lžičky kypřícího prášku
  • 100–150 g slaniny na vyložení formy nebo formiček

Postup

  1. Formu či formičky vyložíme plátky slaniny. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Kostičky pečiva přelijeme tekutinou osolíme opepříme, přidáme muškátový oříšek promícháme a necháme chvilku stát. Bylinky nasekáme. Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Z bílků ušleháme se špetkou soli pevný sníh.
  2. K pečivu s tekutinou přidáme žloutky a uzené maso, bylinky a kypřící prášek. Všechno promícháme. Ke směsi opatrně přimícháme bílky a vzniklou hmotou plníme formu či formičky vyložené slaninou. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut nebo až je špejle zapíchnutá do středu nádivky po vytažení suchá. Formu s nádivkou necháme vychladnout na mřížce. Krájíme ještě vlažnou a podáváme k zeleninovém salátu. Dobrá je i studená.

Komentáře

Zobrazením komentářů souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů.

Další skvělé recepty