Lehký Rakouský bramborový salát

Lehký rakouský bramborový salát

Vánoční bramborový salát k smažené rybě může být i odlehčený.

Ingredience

(pro 3–4 osoby)

  • 1 kg salátových brambor (varný typ A)
  • 250 ml hovězího bujónu (např. z ½ kostky Alnatura)
  • 2–3 červené cibule nakrájené na kroužky
  • 2 hrsti nasekané hladkolisté petržele
  • 1 pol. lžíce hrubozrnné hořčice nebo dijonské hořčice
  • 9 pol. lžic olivového oleje
  • 2–3 pol. lžíce citronové šťávy nebo jablečného octa
  • 1 pol. lžíce třtinového cukru nebo medu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory omyjeme a očistíme např. kartáčkem, propícháme vidličkou a uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a na 3 polévkových lžících oleje osmahneme dosklovita, necháme zchladnout. Bujón uvaříme ve 250 ml vody.
  2. Necháme krátce ochladnout brambory a ještě teplé je nakrájíme na plátky a vložíme do větší mísy. Zalijeme teplým vývarem. Přidáme cibuli s olejem a nasekanou petržel.
  3. Prošleháme v misce 6 polévkových lžic s citrónovou šťávou a cukrem (medem) a hořčicí. Zálivku nalijeme do salátu a opatrně promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.

Komentáře

Zobrazením komentářů souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů.

Další skvělé recepty