Pro velký zájem jsou tu opět dva oblíbené kurzy bezlepkového pečení v Národním zemědělském muzeu
13. 4. 2024 12:30 Prostě kynuté, nejen pro začátečníky – bez lepku, mléka a vajec
Jediný kurz lahodného kynutého pečiva bez lepku, který tento rok pořádáme.
Naučíte se těsto na housky a rohlíky, pizzu, tmavý chléb, jemné koláče a loupáky. Prozradíme Vám spoustu dalších využití univerzálních těst pro každou příležitost.
Kurz je vhodný pro začátečníky v bezlepkové dietě i pro pokročilé.
Individuální přístup, kdy si každý účastník odnáší spoustu rad, zkušeností a hlavně svůj chlebík a krabicí pečiva domů.
18. 5. 2024 12:30: Letem bezlepkovým světem – bez lepku, mléka
- Fish and Chips – kousky bílé ryby v nadýchaném speciálním těstíčku s mátovým hráškem, hranolky
- Pinsa romagna – lehčí a křupavější verze pizzy podávané v malých obdélnících, možno i plněná varianta
- Lahmacun – turecká verze pizzy
- Tyrolský Germ knodl s povidly a vanilkovou omáčkou jako sladká tečka.
Vše bez lepku, laktózy, vajec