Natural Jihlava Makovník
Radka Vrzalová

Radka Vrzalová

Moje kuchyně a Natural Jihlava pro snadné a rychlé pečení

Dovolím si představit tři sladké krabičky pro snadné a rychlé domácí pečení. Najdete od příštího týdne v prodejnách Zdravé výživy po celé ČR, od jihlavské firmy Natural Jihlava a z mojí kuchyně…
Bylo mi ctí se podílet na výrobcích, které mají co říct, uspěchaným maminkám bezlepkových rodin. Nové krabičky od Naturalu Jihlava jsme tvořili tak aby si každý našel tu svou. Přípravu muffinů i makovníku zvládnou i děti malé a koblihy můžou zkusit děti větší. Snažili jsme se dosáhnout příznivých nutričních hodnot a vyladili jsme výrobky tak, aby si vybrali i klienti nejen s bezlepkovou, ale i bezmléčnou či bezvaječnou dietou. Těšíme se na Vaše ohlasy. Vaše Radka a Natural Jihlava.

Natural Jihlava Makovník

Bez lepku, Bez laktózy, Bez vajec

Makovník – základ směsi namíchané bez lepku, mléka i vajec tvoří český mák a pohanková mouka. Přidáte jen sladidlo, olej, vejce, vodu a prošleháte, nalijete do formy dáte péct… Toť vše…
V krabičce doplněno o zdravé doslazení – zvolili jsme třtinovou sušenou šťávu, tzv. panelu – která s mákem a pohankou skvěle funguje, navíc je ceněna pro obsah minerálních látek a mikroprvků a nižšímu glykemickému indexu – ocení jistě všichni se sdruženým diabetes. Upečete z něj nejen skvělý makovník, ale vyzkoušeli jsme i muffiny např. s kompotovanými višněmi nebo bábovku s cukrovou glazurou nebo dvě rolády, které můžete naplnit ušlehanou smetanou a malinami… Pro bezvaječnou variantu navrhuji do makovníku přidat dvě nastrouhaná jablíčka a špetku sody navíc nebo kombinaci avokáda a jablka nebo kombinaci přesnídávky a vařeného strouhaného bramboru, případně doplnit sněhem z Aquafaby.

Natural Jihlava Muffiny

Bez lepku, Bez laktózy

Muffiny s kokosovou moukou – směs bez lepku a mléka s výrazným zastoupením kokosové mouky, tzn. skvělá chuť a vláknina jako bonus. Přidáte jen sladidlo, olej, vejce, vodu a prošleháte, nalijete do formiček a dáte péct… Toť vše…
Upečete nejen skvělé muffiny, ale opět bábovku nebo dortový korpus – ten je přímo skvostný a vysoký. Vláčný vydrží bez promazání i několik dní, když přidáte citronovou kůru a trochu šťávy, máte skvělou babetu… Prostě skvělou třenou buchtu.

Natural Jihlava Jemné koblihy

Bez lepku

Jemné koblihy – směs bez lepku a vajec, vzbudíte kvasnice, zaděláte těsto, vykrájíte, necháte odpočinout 20 minut v teplé troubě a smažíte. I s kváskem a kynutím vše zvládnete do 60 minut.
No a bonusem tohoto těsta je skvělá vánočka do formy, která zůstává krásně jemná a vláčná i 4 dny, pokud ji teda nechodíte stále ukrajovat. Vejce bych zde nahradila prošleháním lžíce mleté lněné mouky rozmíchané v 80–100 ml horké vody – přidat místo žloutků odstátý gel…

Další skvělé recepty