Ovocná a lehká zmrzlina pro všechny.
Ingredience
Na zmrzlinu
- 1 plechovka kokosového krému (např. zelená z Lidlu) pokojové teploty
- 2 velké banány nakrájené na plátky zmrzlé (cca 250 g) nebo dužnina z jednoho sladkého velkého manga nakrájená na kostičky zmrzlého (cca 250 g) nebo jahody ve stejném množství
Dále potřebujeme
- výkonný mixér, který zvládne zpracovat i zmrzlé ovoce
Postup
- Do vysoké nádoby mixéru vlijeme kokosový krém a přidáme zmrzlé kousky banánů (musí to být skutečně menší kousky – plátky). Vše rozmixujeme.
- Mixér vypneme a stěrkou promícháme uvnitř obsah mixéru, přisypeme zmrzlé kostičky manga nebo na kousíčky zmrzlé jahody a opět prošleháme do hladkého krému.
- Takto vzniklý krém přendáme do plastové krabičky s víčkem a necháme zmrznout. Po hodině obsah promícháme vidličkou a opět necháme zmrznout.
Varianty: mango lze nakombinovat s jahodami nebo lesní směsí. Skvělá je kombinace banánu a borůvek nebo jahod či malin, to už chce ale trošku přikyselit citrónovou šťávou a přisladit.