Ovocná krémová zmrzlina
Radka Vrzalová

Radka Vrzalová

Domácí zmrzlina ovocná vegan

Ingredience

Na zmrzlinu

  • 1 plechovka kokosového krému (např. zelená z Lidlu) pokojové teploty
  • 2 velké banány nakrájené na plátky zmrzlé (cca 250 g) nebo dužnina z jednoho sladkého velkého manga nakrájená na kostičky zmrzlého (cca 250 g) nebo jahody ve stejném množství

Dále potřebujeme

  • výkonný mixér, který zvládne zpracovat i zmrzlé ovoce

Postup

  1. Do vysoké nádoby mixéru vlijeme kokosový krém a přidáme zmrzlé kousky banánů (musí to být skutečně menší kousky – plátky). Vše rozmixujeme.
  2. Mixér vypneme a stěrkou promícháme uvnitř obsah mixéru, přisypeme zmrzlé kostičky manga nebo na kousíčky zmrzlé jahody a opět prošleháme do hladkého krému.
  3. Takto vzniklý krém přendáme do plastové krabičky s víčkem a necháme zmrznout. Po hodině obsah promícháme vidličkou a opět necháme zmrznout.

Varianty: mango lze nakombinovat s jahodami nebo lesní směsí. Skvělá je kombinace banánu a borůvek nebo jahod či malin, to už chce ale trošku přikyselit citrónovou šťávou a přisladit.

Další skvělé recepty