Drožďové knedlíčky do zeleninového či kuřecího vývaru
Radka Vrzalová

Radka Vrzalová

Drožďové knedlíčky do zeleninového či kuřecího vývaru

bez lepku, mléka a případně i vajec

Ingredience

Knedlíčky

  • 4 kostky čerstvého droždí lisovaného (4 x 42 g) – RUF, Fala, Noli, Backhefe (dokonce označené jako bezlepkové a vegan)
  • 1 vejce (lze nahradit Hraškou 1/2 pol. lžíce)
  • 1 pol. lžíce sekané petrželky nebo pažitky
  • sůl, pepř, muškátový oříšek podle chuti
  • 8 pol. lžic křupavé kukuřičné strouhanky Extrudo
  • 1 pol. lžíce oleje

Postup

  1. V kastrůlku rozehřejeme lžíci oleje a nadrobíme na olej všechno droždí, na mírné plameni necháme rozpustit na kašičku. Sundáme ze sporáku a necháme krátce vychladnout. Přidáme vajíčko, koření a bylinky, promícháme. Nakonec vmícháme strouhanku až se vytvoří těstíčko, které vlhkýma rukama tvarujeme do malých kuliček o průměru cca 3 cm. Vkládáme do hotového polévkového vývaru a necháme cca 2-3 minuty povařit (vyplavou k hladině).