Skvělé bezmasé knedlíčky, které obohatí zeleninové vývary i krémové polévky.
Ingredience
Knedlíčky
- 4 kostky čerstvého droždí lisovaného (4 x 42 g) – RUF, Fala, Noli, Backhefe (dokonce označené jako bezlepkové a vegan)
- 1 vejce (lze nahradit Hraškou ½ pol. lžíce)
- 1 pol. lžíce sekané petrželky nebo pažitky
- sůl, pepř, muškátový oříšek podle chuti
- 8 pol. lžic křupavé kukuřičné strouhanky Extrudo
- 1 pol. lžíce oleje
Postup
- V kastrůlku rozehřejeme lžíci oleje a nadrobíme na olej všechno droždí, na mírné plameni necháme rozpustit na kašičku. Sundáme ze sporáku a necháme krátce vychladnout. Přidáme vajíčko, koření a bylinky, promícháme. Nakonec vmícháme strouhanku až se vytvoří těstíčko, které vlhkýma rukama tvarujeme do malých kuliček o průměru cca 3 cm. Vkládáme do hotového polévkového vývaru a necháme cca 2–3 minuty povařit (vyplavou k hladině).